Ugglebacken Danderyd

Klicka på bilden för att förstora

Här kan du följa ett av våra projekt under 1999.

Projektet omfattade ombyggnad av en panncentral för cirka 240 lägenheter. Befintlig undercentral används för de nya pannorna. En ny 25 meter hög stålskorsten som ersätter den gamla har monterats.

Pannor: Två st om 575 kW. Fabrikat: Viessman. Dessa körs som lågtemperaturpannor och därför har även nya varmvattenberedare monterats för att erhålla en magasinsvolym.

Vecka 14: Rivning av pumpar och rör som är i vägen för nya fundament. Provisorisk omkoppling av varmvatten. Förberedelser för fundament till Skorsten.
Vecka 17: Rivningsarbetena i undercentralen är klara. De nya varmvattenberedarna är på plats och inkopplingsarbetena påbörjade. Det nya fundamentet för skorstenen är gjutet.
Vecka 18: De nya varmvattenberedarna är inkopplade på systemet och försörjs med värme från de befintliga pannorna. De nya pannorna har ställts på plats och montaget påbörjats.
Vecka 19 till 20: Montage och uppbyggnad av röranslutningar i pannrummet samt förberedelse för elanslutning.
Vecka 21: Montage av den nya skorstenen med hjälp av mobilkran.
Vecka 22: Elinstallationen färdigställs samt rökrören ansluts till nya skorstenen. Förberedelser och tester för att kunna koppla om till nya pannorna.
Vecka 23 till 36: Montage av nya stamstrypventiler samt genomgång av samtliga radiatorer och grupper.
Vecka 36 och 37: Uppfyllning av hela systemet samt uppstart av värmeproduktionen.
Under sommaren har pannrummet målats och snyggats till.
Vecka 44: Anläggningen är färdigintrimmad.