Thermia Mega

Bästa möjliga totalekonomi

Thermia Mega är en fastighetsvärmepump som byggts med bästa möjliga totalekonomi
som ledstjärna. Resultatet har blivit en värmepump med inverterstyrd kompressor,
en effekt på upp till 88 kW och marknadens högsta årsvärmefaktor.

Genom att koppla samman 16 stycken MegaXL kan en total värmeeffekt
på 1408 kW erhållas.

Inverterteknik ger många fördelar

Tack vare invertertekniken är Mega en mycket flexibel och mångsidig fastighetsvärmepump som kan installeras och användas i alla tänkbara typer av fastigheter, oavsett förutsättningar. Varje lösning kan skräddarsys totalt utifrån behoven av värme, kyla och varmvatten.

Invertertekniken, som konstant anpassar effekt efter rådande behov, innebär att denna fastighetsvärmepump kan leverera 100 procents energitäckning. Det gör i sin tur att man slipper betala för dyr tillsatsvärme.

Tack vare inverterstyrningen kan också anläggningar med olika värmebehov för värmesystem och varmvatten köras utan krav på extra volymtankar. Det ger en lägre installationskostnad och mindre utrymme krävs för anläggningen. Hetgasväxlare som standard gör varmvattenproduktionen extra kostnadseffektiv.

Kraftfull styrning

Vid utvecklingen av Mega har fokus lagts på en kraftfull styrning. Övervakning och styrning kan ske direkt på värmepumpens nyutvecklade färgpekskärm, men även via webbgränssnitt, ett överordnat styrsystem eller via mobilen.

Ladda ned produktblad